Украинские медики будут стажироваться в немецких клиниках

22.09.2007, 13:11

Со следующего года украинские медики смогут повышать квалификацию в немецких клиниках. (укр.)

Фінансуватиме стажування лікарів Фонд європейського співробітництва. Про це йдеться в спільній заяві про співпрацю України та Німеччини, яку у Києві підписала міністр охорони здоровя ФРН Улла Шмідт та її український колега Юрій Гайдаєв.

У Німеччині український медперсонал опановуватиме передові технології лікування, сучасні методи діагностики, клінічного та оперативного втручання та післяопераційної реабілітації. Окремим напрямком співпраці буде онкологія та система швидкої медичної допомоги. Німецькі фахівці з клінік міст Мурнау та Аугсбург навчатимуть українських колег з Київської клінічної лікарні швидкої допомоги та Дніпропетровського обласного онкодиспансеру новим підходам кадрової організації та профілактичної роботи.

Міністр охорони здоровя ФРН Улла Шмідт вважає, що також українським медикам варто більше дізнатися про німецьку страхову медицину. "У нас є 120-річний досвід створення страхової медицини. Нам вдалося це організувати в атмосфері вільної конкуренції між різними клініками та лікувальними закладами. Я думаю цей досвід заслуговує на увагу українських лікарів", - зазначила Улла Шмідт. Також вона додала, що німецько-українська співпраця буде сконцентрована на проблемах боротьби з ВІЛ/Снідом, наркотичної залежності, інфекційних захворювань, розвитку інститутів сімейного лікаря та удосконалення стандартів якості лікування. Про це повiдомляє Deutsche Welle.

Читайте також

Читайте также