Украина предлагает создать эффективный механизм для построения системы международной экологической безопасности

25.09.2007, 11:30

24 сентября в рамках визита в Нью-Йорк для участия в работе 62-й сессии ГА ООН министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк выступил во время встречи на высоком уровне по вопросам изменения климата. (укр.)

У ході виступу глава зовнішньополітичного відомства України зазначив, що Україна пропонує створити ефективний механізм для формування екологічної відповідальності та солідарності для побудови всеосяжної системи міжнародної екологічної безпеки. Це має бути організація нового типу з універсальним членством та багатонаціональним представництвом. До делегації кожної країни-члена повинні входити представники компетентних державних органів, ділових кіл, науковців у галузі екології та екологічних неурядових організацій, - заявив А. Яценюк.

Виступаючиперед учасниками сесії, міністр закордонних справ України повідомив про заходи, які вживає український уряд в рамках імплементації Кіотського протоколу та закликав всі держави суворо дотримуватися зобовязань згідно з Рамковою конвенцією ООН про зміну клімату та іншими міжнародними договорами. Україна надає виключної ваги Кіотському протоколу та наполягає на збереженні встановлених відправних точок підрахування квот індустріальних викидів та принципу спільної, але диференційованої відповідальності, - заявив міністр.

Закінчуючи свій виступ, голова зовнішньополітичного відомства України підкреслив, що Україна, яка на власному досвіді переживає наслідки Чорнобильської катастрофи, закликає всі держави обєднати зусилля для боротьби зі зміною клімату заради майбутнього наших дітей та онуків.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також