Третьякова и Жванию вызывают в Высший суд Англии

03.09.2007, 14:49

Александра Третьякова и Давида Жванию вызываются 5 сентября 2007 года в Шевченковский районный суд города Киева для вручения судебного вызова Высшего суда Англии и Уэльса. (укр.)

Громадяни України Олександр Третьяков та Давид Жванія викликаються 5 вересня 2007 року на 15.00 годину до Шевченківського районного суду м.Києва для вручення судового виклику Вищого суду Англії та Уельсу.

Вказаний запит було надіслано Вищим судом Англії та Уельсу до Міністерства юстиції України та містить примірник матеріалів позовної заяви у справі за позовом Бориса Березовського, "Bawyer Consultants Limited", "Kayley Investments N.V.", "Jolet Trading Limited" до Давида Жванії, Олександра Третьякова, "Elgrade Limited", "Goldstar Agency Limited" стосовно використання коштів у сумі 22,85 млн. доларів США.

Судовий виклик громадянам України надіслано українському Мін'юсту на підставі Гаазької Конвенції 1965 року про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах. Конвенція встановлює зобов'язання держав-учасниць забезпечувати виконання доручень іноземних судів про вручення документів. Відповідно до Закону про приєднання України до Конвенції (набула чинності для України з 1 грудня 2001 року) український Мін'юст та його територіальні підрозділи є органами, компетентними складати підтвердження про вручення документів на підставі цієї Конвенції.

Керуючись положеннями Конвенції Міністерство юстиції передало судові документи до Головного управління юстиції у м. Києві. Управління, на підставі інформації, наданої у запиті, вжило заходів для встановлення точних адрес проживання отримувачів і направило за цими адресами офіційні запрошення для отримання документів.

Проте, враховуючи, що ані запрошувані особи, ані їхні представники для одержання документів не з'явилися, доручення британського суду було передано до Шевченківського районного суду м. Києва для вручення у порядку, встановленому Цивільно-процесуальним кодексом України.

Оскільки на виклики суду зазначені особи також не з'являлися і не реагували, 31 серпня 2007 року у газеті "Урядовий кур'єр" судом було розміщено повідомлення із запрошенням О. Третьякову та Д. Жванії з'явитися до суду 5 вересня для одержання британських судових документів. (Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.12.2006 N 678-р "Урядовий кур'єр" є друкованим засобом масової інформації загальнодержавного розповсюдження, в якому у 2007 році розміщуються оголошення про виклик до суду відповідачів, третіх осіб та свідків).

У разі, якщо зазначені громадяни не з'являться до Шевченківського районного суду м. Києва і не одержать документи у встановлений судом строк, доручення разом з документами, відповідно до Конвенції, будуть повернуті, а адресати вважатимуться повідомленими про документи і про справу відповідно до положень Цивільно-процесуального кодексу України.
По материалам пресс-службы Министерства юстиции Украины.

Читайте також