Ощадбанк активизировал работу по возвращению проблемных активов

04.09.2007, 13:26

На днях в Ощадбанке состоялось расширенное заседание правления по обсуждению вопросов повышения эффективности работы по повышению проблемных активов. (укр.)

У засіданні взяли участь керівники регіональних управлінь банку, профільні структурні підрозділи центрального апарату та запрошено представників Генеральної прокуратури України.

Як відзначалось на засіданні, на початок 2007 року обсяг проблемних активів по системі Ощадбанку становив 513 млн. грн. План повернення проблемних активів у I півріччі п. р. по банку в цілому виконано та забезпечено повернення 10% від загального обсягу проблемних активів у сумі 52 млн. гривень.

Правлінням прийнято рішення щодо реорганізації департаменту проблемних активів з метою забезпечення оперативного реагування, вжиття всіх необхідних правових заходів та посилення контролю за станом роботи з проблемними активами в регіонах.

У своїй доповіді голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей зауважив, що віднині робота з проблемними активами буде одним з пріоритетних та стратегічно важливих напрямів у діяльності банку. "Особлива увага буде приділятись роботі з повернення проблемних активів саме юридичних осіб. У найближчих планах - посилення взаємодії з правоохоронними органами, особливо Генпрокуратурою, щодо позичальників - юридичних осіб, які мають заборгованість перед банком.

Заходи, що були здійснені спільно з правоохоронними органами за період з 2005 по 2007 рік, очікуваного результату не дали. Із загальної суми заборгованості по 145 кредитних справах, які у 2005 році було передано в правоохоронні органи, вдалося повернути тільки 1 млн. грн.", - підкреслив банкір.

Нагадаємо, що на підставі направлених банком до правоохоронних органів 145 кредитних справ боржників, було порушено лише 48 кримінальних справ. По 20 матеріалах було взагалі відмовлено у порушенні кримінальних справ, а по решті до сьогодні рішення взагалі не прийнято.

?Безумовно, такі результати нас сьогодні не влаштовують. Тому правління банку ініціювало звернення до Генеральної прокуратури України щодо активізації роботи в цьому напрямі, яке знайшло порозуміння.

Що стосується повернення проблемної заборгованості фізичних осіб, то найближчим часом банк планує розпочати співпрацю на конкурсних засадах з колекторськими компаніями, які професійно надають банкам такі послуги", - прокоментував Анатолій Гулей.
По материалам пресс-службы ОАО "Ощадбанк".

Читайте також

Читайте также