Янукович: Беспрерывность роботы власти - это требование Конституции

04.09.2007, 15:22

Премьер-министр Украины Виктор Янукович прокомментировал сегодняшнее заседание Верховной Рады Украины. (укр.)

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, коментуючи засідання Верховної Ради України, заявив: "Безперервність роботи влади - це вимога Конституції. Парламент працює до наступного скликання, оскільки ця вимога Конституції, а порушувати Конституцію нікому не можна", - підкреслив глава уряду. Про це Віктор Янукович заявив у Алчевську Луганської області, де перебуває з робочою поїздкою.

Водночас Віктор Янукович наголосив, що безперервність роботи Верховної Ради України не несе загрози позачерговим виборам. "Ми не ставимо завдання якої-небудь дестабілізації виборчої кампанії. Ми хочемо, щоб ситуація скоріше стабілізувалася. Робота Верховної Ради не несе ніякої загрози стабільності країні", - сказав глава уряду.

Водночас Віктор Янукович звернув увагу на те, що раніше Президент підписав ряд указів, які привели "до дестабілізації роботи влади". "Ми хочемо жити в правовій державі, хочемо жити в країні, де є політична стабільність, передбачуваність внутрішньої і зовнішньої політики", - сказав Віктор Янукович.

Коментуючи питання призначення екс-заступника глави Секретаріату Президента Віктора Бондаря тимчасово виконуючим обов'язки голови Дніпропетровської обласної держадміністрації, прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що Віктор Бондар призначений тимчасово виконуючим обов'язки Дніпропетровської облдержадміністрації з порушенням закону.

"Призначення відбулося з порушенням законів, Конституції і цей приклад, на жаль, подає глава держави", - сказав В. Янукович в інтерв'ю журналістам у вівторок в Алчевську.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також