ЦИК зарегистрировала уже 556 иностранных наблюдателей

05.09.2007, 17:23

556 наблюдателей от 9 международных организаций и одной страны зарегистрировала Центральная избирательная комиссия Украины. (укр.)

Як відомо, 2 серпня, ще на початку виборчого процесу, відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України" Центральна виборча комісія своєю постановою затвердила Роз'яснення щодо порядку реєстрації та статусу офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на позачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року.

Згідно з Роз'ясненнями пропозиції щодо реєстрації офіційних спостерігачів подаються іноземними державами, міжнародними організаціями до ЦВК безпосередньо або через Міністерство закордонних справ до 19 вересня 2007 року включно. Комісія приймає рішення про реєстрацію офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій не пізніше 24 вересня 2007 року включно.

На цей час до Комісії подали документи 11 міжнародних організацій і 3 країни.

Станом на 5 вересня Центрвиборчком зареєстрував 566 офіційних спостерігачів. З них 3 особи - від Республіки Індонезії і 563 особи - від 9 міжнародних організацій.

Зокрема, Міжнародна громадська організація сприяння розвитку виборчих технологій "За справедливі вибори" вже одержала посвідчення офіційних спостерігачів для 285 осіб; Бюро з демократичних інститутів та прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі - 68 осіб; Європейська мережа організацій, що спостерігають за виборами (ЕНЕМО) - 31 особи; Міжнародний Республіканський Інститут - 29 осіб; Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин - 17 осіб; Світовий Конгрес Українців - 2 особи, Американський Центр міжнародної Профспілкової Солідарності - 2 особи, Український Конгресовий Комітет Америки - 73 особи, Міжнародний громадський фонд сприяння громадському контролю за справедливими виборами "Наблюдатель" - 56 осіб.

На опрацюванні в ЦВК знаходяться документи ще двох міжнародних організацій та двох країн (США і Великобританії), у разі реєстрації яких кількість офіційних спостерігачів збільшиться на 87 осіб.
По материалам пресс-релиза Центральной избирательной комиссии Украины.

Читайте також