Премьер считает решение СНБО политическим

05.09.2007, 15:10

Премьер-министр Украины Виктор Янукович заявил, что заседание Совета национальной безопасности и обороны 4 сентября не способствовало стабилизации в стране, и его решение является политическими. (укр.)

"Коли ми говоримо про стабілізацію політичної ситуації в Україні, такі засідання не додають стабілізації, тому що вони торкаються, знову ж таки, питань узурпації влади однією державною інституцією. Вони торкаються порушень законів України і Конституції", - сказав Віктор Янукович.

Тому, на думку глави уряду, рішення про звільнення Нестора Шуфрича і Миколи Рудьковського з посад міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і міністра транспорту та зв'язку є політичним.

"І те, що у цьому рішенні беруть участь вищі державні посадовці нашої країни - це прикро. Ця гра мені нагадує старі радянські часи, коли грали в ці політичні ігри про звільнення кадрів, це неприємно. Коли ми кажемо про стабілізацію, ми повинні робити все для того, щоб дійсно ситуація була максимально стабілізована, і це піде на користь державі і на користь суспільству", - підкреслив Віктор Янукович.

Прем'єр-міністр також зазначив, що має намір обговорити цю тему з Президентом. "Якщо ви не будете проти, я з Президентом це питання обговорю окремо в площині закону і Конституції, і я висловлю свою точку зору", - повідомив Віктор Янукович членам уряду.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також