Армия является безопасной средой жизни

06.09.2007, 12:06

"Армия является более безопасной средой, чем общество, так как, по статистике, в армии на тысячу человек регистрируется вдвое меньше травм, чем в гражданской жизни", - отметил глава украинского оборонного ведомства Анатолий Гриценко. (укр.)

Міністр оборони України Анатолій Гриценко сьогодні, 5 вересня, під час прес-конференції в УНІАН наголосив, що за останні 3 роки від дідівщини в армії загинув лише один солдат.

- За три роки один солдат загинув від дідівщини, і ті садисти-сержанти вже отримали 5 і 8 років", - повідомив глава вітчизняного оборонного відомства.

Він підкреслив, що в Міноборони жоден факт порушень не приховується, а командири налаштовані на викорінення дідівщини взагалі.

Міністр оборони України також зазначив, що за 8 місяців 2007 року загинуло 57 військовослужбовців. З них тільки 12 загинуло на службі, а 45 - в позаслужбовий час: потрапили в ДТП, втопилися на пляжі або загинули внаслідок інших трагічних випадків.

- Армія є більш безпечним середовищем, ніж суспільство, адже, за статистикою, в армії на тисячу осіб реєструється вдвічі менше травм, ніж у цивільному житті, - зазначив він.

Анатолій Гриценко запевнив, що в армії, завдяки організації і контролю командирів, люди менше хворіють, ніж у цивільному житті, також в Збройних Силах України значно менше дорожньо-транспортних пригод. Він зауважив, що згідно з даними правоохоронних органів кількість бійок по усіх Збройних Силах України, які нараховують близько 205 тисяч чоловік, сьогодні менше, ніж у радянські часи в одному розгорнутому механізованому полку.

Глава оборонного відомства закликав усіх політиків ставитись відповідально до проблем армії, оскільки військовослужбовці негативно сприймають "пусті" обіцянки, які нереально виконати.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також