Предприятия ТКЭ и облгазы неудовлетворительно расчитываются с ДК "Газ Украины"

07.09.2007, 15:18

ДК "Газ Украины" неудовлетворительно оценивают состояние расчетов с компанией за природный газ, поставленный в текущем году предприятиями ТКЭ и потребителями через предприятия по поставкам газа и газификации (облгазы). (укр.)

Про це заявив на нараді з керівниками підприємств з газопостачання та газифікації та філій компанії голова Ради директорів ДК "Газ України" Сергій Зубов.

На нараді було проаналізовано підсумки роботи підприємств з газопостачання та газифікації у міжопалювальний період та їх підготовку до опалювального сезону 2007-2008 рр. Загальна заборгованість підприємств з газопостачання та газифікації (облгазів) за природний газ, відпущений за 8 місяців 2007 р., становить 615 млн. грн. , середній рівень розрахунків - 82% (за аналогічний період 2006 р. - 86%).

Низка облгазів у міжопалювальний період поліпшила розрахунки з компанією. Це, зокрема, "Дніпрогаз", "Дніпропетровськгаз", "Донецькоблгаз", "Кіровоградгаз", "Кримгаз", "Луганськгаз", "Макіївкагаз, "Севастопольгаз", "Херсонгаз", "Черкасигаз". В той же час практично нічого не зробили для погашення заборгованості за газ (особливо для бюджетних організацій) "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Закарпатгаз", "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз", "Мелітопольгаз", "Харківміськгаз", "Чернігівгаз".

Заборгованість підприємств ТКЕ, перед ДК "Газ України" за спожитий у поточному році природний газ з часу завершення опалювального сезону, скоротилася з 1,4 млрд. грн., до 795 млн. грн., а рівень розрахунків за цей час зріс з 52% до 80%. Проте чимало підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) Дніпропетровської (борг у 2007 р. - 224 млн. грн., розрахунки - 55%), Харківської (124 млн. грн., 73%), Донецької (90 млн. грн., 84%), Луганської (89 млн. грн., 67%), Херсонської (27 млн. грн., 45%;), Закарпатської (11 млн. грн., 56%), Кіровоградської (14 млн. грн., 72%) областей незадовільно розраховуються з Компанією за спожитий газ.

Лише протягом поточного тижня керівники ДК "Газ України" провели наради з питань підвищення рівня розрахунків теплоенергетиків у Донецьку, Луганську, Харкові, Хмельницькому, Миколаєві та Херсоні. У нарадах взяли участь керівники найбільш енергоємних підприємств ТКЕ та місцевих органів влади. З теплопостачальниками Донецької, Луганської, Хмельницької та Миколаївської областей було досягнуто домовленостей щодо проведення ними стовідсоткових розрахунків за спожитий у поточному році газ до початку опалювального сезону.

ДК "Газ України" наголошує, що укладатиме договори на постачання природного газу протягом опалювального сезону 2007-2008 рр. лише з тими підприємствами ТКЕ, що до 1 жовтня забезпечать стовідсоткові розрахунки за спожитий у поточному році газ.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також

Читайте также