Создана правительственная рабочая группа по выяснению причин аварии теплохода "Ванесса"

04.01.2008, 12:03
По поручению премьер-министра Украины Юлии Тимошенко создана правительственная рабочая группа для координации работ по выяснению причин и ликвидации последствий аварии болгарского теплохода "Ванесса", произошедшей 3 января ночью в Керченском проливе. (укр.)

Члени робочої групи – Міністр транспорту Йосип Вінський та перший заступник Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Антонець – вже виїхали до Криму, аби на місці події керувати ходом пошуково-рятувальних робіт.

Робоча група також налагодила зв'язок з урядовими структурами Республіки Болгарія та оперативно надає болгарській стороні усю необхідну інформацію щодо катастрофи.

3 січня близько другої години ночі в Керченській протоці зазнало аварії болгарське судно «Ванесса», яке йшло з Бердянська до Болгарії з вантажем металобрухту. На судні перебувало 11 членів екіпажа (один громадянин України (лоцман) і 10 громадян Болгарії).

За даними Гідрометцентру, швидкість вітру в Азовському морі на момент катастрофи становила 25 м/с (пориви до 30 м/с), температура повітря – 7 градусів морозу, температура води - 0-2 градуси тепла.

О 10 годині ранку підрозділи МНС України розпочали рятувальні роботи, в ході яких вдалося врятувати одного моряка, а також знайти тіла п’яти загиблих. Ще п`ять членів екіпажу «Ванесси» до сих пір вважаються зниклими безвісти.
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також