Утверждено новое Положение о прохождении воинской службы в ВС Украины

15.12.2008, 11:39
Указом Президента Украины утверждено новое Положение о прохождении гражданами Украины воинской службы в Вооруженных Силах Украины. (укр.) 

Президент України Віктор Ющенко своїм Указом N 1153/2008 від 10 грудня 2008 року затвердив Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України. 

Положення включає 14 розділів, які визначають порядок проходження військової служби у Збройних Силах України і регулюють питання, пов'язані з проходженням такої служби військовослужбовцями запасу. 

У новому Положенні враховані зміни, які відбулися з прийняттям нормативно-правових актів, пов'язаних із проходженням військової служби за контрактом та у військовому резерві. 

Так, у новому Положенні чітко прописано право військовослужбовців-контрактників на отримання вищої освіти. 

Крім того, у додатках до документу містяться зразки нових контрактів: про проходження військової служби у Збройних Силах, про навчання курсантів у вищих військових навчальних закладах, а також про умови та порядок проходження військової служби у складі підрозділу, направленого в іншу державу. 

Нові контракти включають чіткий перелік прав і обов'язків обох сторін. Зокрема, у нових контрактах забезпечується право військовослужбовців на вільне пересування територією України у вихідні, святкові та неробочі дні, крім періоду військових навчань, бойових стрільб і чергувань. 

Раніше для того, щоби виїхати у вихідні чи святкові дні, військовослужбовцю необхідно було отримати дозвіл командира військової частини. 

З повним текстом нового Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України можна ознайомитися у розділі "Актуальна тема" офіційного Веб-порталу Міністерства оборони України в мережу Інтернет. 
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також