ЕБРО предоставит Укрэксимбанку кредит в раз мере $50 млн.

17.12.2008, 11:55
Совет исполнительных лиректоров Европейского банка реконструкции и развития (Лондон, Великобритания) принял решение о предосталении открытому акціонерному обществу "Государственный экспортно-импортный банк Украины" кредитной линии в объеме $50 млн. (укр.)

Цей кредит відомої міжнародної фінансової установи є продовженням фінансування спільної Програми енергоефективності в Україні, в реалізації якої ВАТ «Укрексімбанк» успішно бере участь з квітня 2007 року. 

За період з початку впровадження означеної Програми банком залучено до участі в ній близько півсотні українських компаній, завдяки чому профінансовано низку інвестиційний проектів, спрямованих на посилення заходів з енергозбереження на підприємствах різноманітних галузей промисловості, аграрного сектора, сфери послуг у галузі тепло- та енергопостачання, створення відновлюваних енергоджерел.

Завдяки участі у реалізації Програми енергоефективності приватні підприємства значно зменшили власні енерговитрати, чим поліпшили структуру балансових видатків та збільшили власні конкурентні позиції і рентабельність виробництва. Крім цього, варто відзначити позитивні зрушення у вирішенні проблеми впливу на довкілля з боку підприємств-учасників Програми енергоефективності завдяки зменшенню енергоспоживання. Чинне рішення Ради Директорів ЄБРР означає фактичне подвоєння можливостей для фінансування заходів зі зменшення залежності українського підприємницького сектора від “енергетичного фактора”.

Коментуючи рішення ЄБРР, Голова Правління ВАТ «Укрексімбанк» Капустін В.В. відзначив, що ЄБРР є надійним партнером Укрексімбанку, постійна співпраця з яким на користь українських підприємств не припиняється навіть в умовах поточних кризових явищ у фінансово-економічній сфері.

Державний експортно-імпортний банк України - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Від дня заснування Банк незмінно входить до групи найбільших системних банків України, має найбільш розгалужену в Україні мережу банків – кореспондентів, яка включає понад 850 банківських установ у різних країнах світу. За результатами досліджень міжнародного рейтингового агентства Standard&Poor’s та Агентства фінансових ініціатив “Інформаційна прозорість українських банків у 2006 році” та “Корпоративне управління в банківському секторі України в 2006 році” ВАТ “Укрексімбанк” отримав найвищу оцінку експертів за інформаційну прозорість. З 2001 по 2007 роки банк щороку отримував визнання від банку “JP Morgan Chase” (США) як один з кращих банків-кореспондентів по всьому світу за якістю розрахунків у доларах США.
Инф. пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також