Парламент принял в первом чтении изменения в закон о закупках за государственные средства

13.02.2008, 10:50
Верховная Рада Украины приняла в первом чтении проект закона о внесении изменений в Закон "О закупке товаров, работ и услуг за государственные средства". (укр.)

Законопроектом (реєстр. N1476) пропонується внести зміни, які спрямовані на збільшення мінімальних вартісних меж для застосування процедур закупівель, визначених цим законом. 

Зокрема, передбачено, що закон застосовується до всіх закупівель товарів, робіт і послуг, що повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі для товару (товарів), послуги (послуг) становить або перевищує 30 тисяч гривень, а для робіт - 80 тисяч гривень. 

Відповідно до проекту, підприємства для закупівлі товарів, робіт і послуг застосовують цей закон у разі, якщо вартість предмета закупівлі для товару (товарів), послуги (послуг) становить або перевищує 80 тисяч гривень, а для робіт 500 тисяч гривень. Проект передбачає, що підприємства можуть здійснювати закупівлю шляхом застосування процедури запиту цінових пропозицій (котирувань) щодо товарів, робіт і послуг, для яких існує постійно діючий ринок, та за умови, що вартість предмета закупівлі не перевищує 200 тисяч гривень у разі закупівлі товарів і послуг та 500 тисяч гривень у разі закупівлі робіт. 

Передбачено, що застосування процедури торгів з обмеженою участю для закупівлі товарів, робіт і послуг, очікувана вартість яких перевищує 600 тисяч гривень, потребує отримання відповідного висновку Комісії. Застосування процедури закупівлі в одного учасника потребує отримання
відповідного висновку Комісії якщо очікувана вартість закупівлі перевищує 40 тисяч гривень для товарів та послуг та 400 тисяч гривень для робіт. 

Вимога щодо надання тендерного забезпечення, відповідно до проекту, є обов'язковою, якщо загальна вартість предмета закупівлі перевищує суму 200 тисяч гривень для товарів і послуг та 600 тисяч гривень для робіт. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також