Верховной Раде предлагают отставить Медведько генеральным прокурором

14.02.2008, 12:33
Комитет Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности рекомендует парламенту отклонить проект постановления о выражении недоверия генеральному прокурору Александру Медведько. (укр.) 

У засіданні Комітету взяв участь генеральний прокурор України Олександр Медведько.  
 
Члени Комітету розглянули проект постанови (реєстр. N1145), внесений народним депутатом С. Олійником. 

Голова підкомітету з питань парламентського контролю та законодавчого забезпечення реформування органів прокуратури Юрій Прокопчук, аналізуючи наданий генеральним прокурором звіт про роботу, акцентував на недоліках, головним чином пов'язаних з низьким розкриттям кримінальних справ, зокрема, резонансних. 

Ю. Прокопчук зазначив, що до Комітету надходить багато скарг на роботу Генеральної прокуратури, тому вона "має працювати потужніше". 

Голова підкомітету зауважив, що він не бачить підстав для звільнення О. Медведька. 

Генеральний прокурор погодився з тим, що в його роботі є і недоліки, і порушення. При цьому він запевнив народних депутатів, що Генеральна прокуратура реагує на них і вживає всіх необхідних заходів. 

О. Медведько у відповідь на критику навів деякі дані, які, за його словами, свідчать про успіхи в роботі Генеральної прокуратури. 

Стосовно розкриття резонансних справ О. Медведько погодився, що тут йому похвалитися нічим. І зазначив, що хоча конкретних результатів немає, певні напрацювання у слідства все таки є. 

Генеральний прокурор відповів на запитання членів Комітету. Народні депутати цікавилися у О. Медведька, як Генеральна прокуратура кваліфікує дії окремих народних депутатів у Верховній Раді, зокрема, по захопленню електрощитової, крадіжки картки голови Верховної Ради. 

О. Медведько відповів, що для того, щоб кваліфікувати такі дії, потрібно провести дослідчу перевірку. Він повідомив, що Генеральна прокуратура не проводила таклї перевірки, бо ніхто до неї не звертався з цього приводу. 

За підсумками голосування 13 членів Комітету висловились за відхилення проекту постанови, один народний депутат - проти. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.


Читайте також