Укрэксимбанк подписал Кредитное соглашение с KfW

28.02.2008, 18:03
Кредитное учреждение для Восстановления (KfW) предоставило кредит ОАО "Укрэксимбанк" на сумму $40 млн. (укр.)

Відкрите акціонерне товариство “Державний експортно-імпортний банк України” та німецька Кредитна установа для Відбудови (KfW) 28 лютого 2008 року підписали Кредитну угоду з метою впровадження нової Програми сприяння розвитку малого та середнього бізнесу в Україні на суму $40 млн., що відповідає державній політиці формування сприятливого середовища для розвитку малого та середнього підприємництва.

Кредитні ресурси за Програмою будуть надаватися приватним малим та середнім підприємствам, які працюють в сфері торгівлі, сільського господарства, виробництва та переробки, і спрямовуватися на придбання основних засобів та фінансування оборотних коштів на суму від $25 тис. до $2 млн. зі строком кредитування до 5 років. 

Впровадження Програми дозволить укріпити конкурентоспроможність сегменту малих та середніх приватних підприємств, зменшити існуючий дефіцит кредитних ресурсах для підприємств цього сектору економіки, створити нові робочі місця, залучити до реалізації Програми майже всі регіони України, що сприятиме структурній перебудові та зміцненню економіки регіонів.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" – універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення в усіх областях та великих індустріальних містах країни. За версією авторитетного британського видання "The Banker" Укрексімбанк визнаний кращим банком 2005 року в Україні, а міжнародний журнал "Global Finance" у 2006 році визнав Укрексімбанк найкращим банком в Україні згідно з дослідженням “Найкращі банки ринків, що розвиваються, – Центральна та Східна Європа”.

KfW - німецький державний банк розвитку, входить до 10-ки найбільших банків Німеччини. Заснований у 1948 році окремим Законом про KfW. За дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччина та в рамках Фінансової Співпраці, KfW активно діє у таких сферах, як інвестиційне, експортне та проектне фінансування, надає сприяння країнам, що розвиваються, при розбудові економічної та соціальної інфраструктури
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".


Читайте також