Украина и Польша парафировали Соглашение о правилах местного пограничного движения

05.03.2008, 10:51
Министры иностранных дел Украины и Польши парафировали Соглашение о правилах местного пограничного движения. (укр.)

4 березня ц. р., перебуваючи з робочим візитом у м. Варшава, міністр закордонних справ України Володимир Огризко та міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський парафували Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху. 

У зв'язку із парафуванням Угоди міністр В. Огризко підкреслив, що зазначена Угода є лише першим кроком на шляху до формування безвізового простору між Україною та ЄС. Однією із важливих передумов для цього стане проведення в Україні Євро-2012. 

Володимир Огризко і Радослав Сікорський висловили сподівання щодо швидкої імплементації Угоди про правила місцевого прикордонного руху, а також звернули увагу на питання зі спрощеної процедури видачі віз особам, які проживають в прикордонній смузі. 

Глава зовнішньополітичного відомства України наголосив на необхідності активізувати двосторонні переговори щодо відкриття додаткових контрольно-пропускних пунктів на українсько-польському кордоні. 

Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський запевнив у підтримці України в її прагненні прилучитися до європейської та євроатлантичної родини. 
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також