Спикер Верховной Рады не собирается менять Конституцию "на скорую руку"

22.04.2008, 11:05
Председатель Верховной Рады Украины Арсений Яценюк не допустит принятия новой редакции Конституции Украины "на скорую руку". Об этом он заявил 21 апреля по завершению встречи с президентом Португальской Республики, комментируя заявление БЮТ относительно возможного принятия новой редакции Основного закона уже на текущей сессии парламента. (укр.)

За його словами, зараз варто сконцентруватися на економічних та соціальних реформах, а не на "створенні політичних пожеж". 

У той же час, за словами А. Яценюка, конституційний процес Україні потрібен, але для розв`язання існуючих протиріч. "Конституційний процес буде спокійно і плинно проходити у стінах українського парламенту. На порядку денному держави стоять не тільки зміни до Конституції, а знаходження відповіді на ключові виклики, починаючи з інфляції і закінчуючи світовою продовольчою кризою", - наголосив він. 

А. Яценюк підкреслив, що внесення змін до Конституції України "надзвичайно складна робота", і "якщо парламент і може відзначитися в історії держави, то саме прийняттям Конституції не нашвидкуруч, а прийняттям зваженої, збалансованої Конституції як документу нації". 

За словами голови Верховної Ради України, сьогодні не повинно стояти питання про нову редакцію Основного закону. На його думку, треба лише внести зміни до чинної редакції і розв`язати проблеми функціонування президентської, законодавчої, виконавчої та судової гілок влади. 

"Це більш юридична робота, а не політична. Політикам треба зайнятися іншими справами в державі турбуватися про благополуччя українців, про єдність нації та провадження реформ", - зазначив він. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також