Укрэксимбанк и The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd расширяют сотрудничество

04.04.2008, 13:26

ОАО "Укрэксимбанк" подписало Меморандум о взаимопонимании с The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd. (укр.)

У ході урочистої церемонії, яка відбулася 4 квітня 2008 року в м. Токіо за участю голови Правління ВАТ "Укрексімбанк" В.В. Капустіна, був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між відкритим акціонерним товариством "Державний експортно-імпортний банк України" та його давнім сталим партнером – першим банком Японії The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd. (BTMU).

Багаторічний досвід співробітництва ВАТ "Укрексімбанк" та BTMU позначився плідною співпрацею в рамках фінансування ефективних українсько-японських проектів за рахунок кредитної лінії, відкритої The Japan Bank of International Cooperation (JBIC), успішними трансакціями на міжнародних ринках капіталу, здійсненням розрахунків між підприємствами двох країн та участю у фінансуванні важливого для України проекту розвитку Державного міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Меморандум розширює та поглиблює напрями співпраці на принципах рівності, взаємної вигоди та порозуміння між двома фінансовими установами, насамперед у сфері міжнародного структурованого та торговельного фінансування, організації синдикованих позик, реалізації спільних ефективних кредитних проектів та інших сфер діяльності. Сторони Меморандуму домовились об'єднати свої ресурси та досвід для впровадження перспективних банківських продуктів. Співробітництво між ВАТ "Укрексімбанк" та BTMU буде зосереджено на інвестиційній діяльності та фінансових консультаціях. 

ВАТ "Укрексімбанк" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом, є п’ятим за величиною банком в Україні та одним з головних та найбільш прибуткових банків на українському банківському ринку. Провідний банк за кількістю та обсягам експортно-імпортних банківських продуктів. ВАТ "Укрексімбанк" вдало поєднує функції Агента Уряду з комерційною діяльністю. Партнер World Bank, EBRD, KfW, JBIC на Україні. 

The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd був створений у 1919 році, з січня 2006 року увійшов до Фінансової групи Mitsubishi UFJ. BTMU є одним з найбільших банків Японії та світу і понад 10 років є партнером ВАТ "Укрексімбанк" з розрахунків в ієнах. Японський банк активно сприяє реалізації українсько-японських перспективних проектів.
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також

Читайте также