Ежедневно в Украине создается 5-6 новых печатних СМИ

06.05.2008, 16:31
Ежедневно органами юстиции Украины регестрируется в бреднем около 5-6 новых печатних средств массовой информации. (укр.)

Зокрема, протягом першого кварталу 2008 року в країні було зареєстровано 536 нових газет, журналів, дайджестів, бюлетенів тощо. Про це повідомив міністр юстиції України Микола Оніщук з посиланням на статистику органів юстиції щодо реєстрації друкованих ЗМІ протягом першого кварталу 2008 року.

Міністр відзначив, що загалом в Україні зареєстровано близько 30 тисяч друкованих засобів масової інформації, що є досить високим показником. Адже це означає, що на кожні 1,5 тисячі населення всіх вікових категорій, включаючи дітей, припадає приблизно 1 друковане періодичне видання.

При цьому, темпи реєстрації нових друкованих ЗМІ в Україні не знижуються. Так, скажімо, якщо за аналогічний період 2007 року було зареєстровано менше півсотні періодичних друкованих видань, то 2008 року цей показник був відчутно перевершений.  

За цільовим призначенням, в Україні найчастіше реєструються рекламні періодичні видання, інформаційні, загальнополітичні та для дозвілля. На долю цих видань припадає переважна частина усіх зареєстрованих в Україні друкованих ЗМІ. Ця ж тенденція підтвердилася і з початку 2008 року, коли на долю видань вказаних цільових призначень прийшлося понад 80% від усіх зареєстрованих друкованих ЗМІ.

Переважна частина видань в Україні реєструється українською та російською мовами.

А найбільший попит на періодичну пресу, якщо виходити з кількості друкованих видань, що реєструються в органах юстиції, існує в Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Чернівецькій областях, у Криму та в м. Києві.
Инф. Министерства юстиции Украины.

Читайте також