Турецкая республика предлагает Украине безвизовый режим

26.06.2008, 16:45
Такое предложение высказал председатель Большего национального собрания Турецкой республики Кьоксал Топтан во время встречи с председателем Верховной Рады Украины Арсением Яценюком. (укр.)

За його словами зміни у візовому режимі між двома країнами перш за все збільшать обсяг інвестицій до України і збільшать кількість турецьких туристів, які бажають відвідати українську державу. 

Кьоксал Топтан підкреслив, що лише за останній рік обсяг інвестицій з Туреччини в Україну досягнув $1 мільярда. В разі скасування віз цей показник можна буде збільшити в кілька разів. 

"Це питання повинно вирішуватися на урядовому рівні. Ми готові до підписання, щодо скасування віз. Але якщо цього ми не зможемо зробити, то хоча б варто буде домовитись про спрощення візового режиму для турецьких громадян", - підкреслив uолова національних Великих зборів Турецької республіки. 

В свою чергу uолова Верховної Ради, зауважив на тому що розгляд візового питання був не можливим до останнього часу за відсутності ратифікації Угоди між Україною та Туреччиною про реадмісію. 

"Після ратифікації Угоди про реадмісію переговорний процес інтенсифікується. Минулого місяця українська сторона передала турецькій владі проект угоди про спрощений візовий режим. В свою чергу Міністерство закордонних справ України очікує другого раунду переговорів з цього питання. Я сподіваюся, що протягом півроку, після відповідного переговорного процесу ми зможемо отримати Угоду про спрощений візовий режим", - додав Арсеній Яценюк. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.


Читайте також