Парламент принял за основу законопроект о госпрограмме приватизации на 2008-2012 годы

04.06.2008, 10:03
Верховная Рада Украины приняла за основу проект закона "О Государственной программе приватизации на 2008-2012 годы". (укр.)

Законопроект (реєстр. N2330) визначає основні пріоритети проведення приватизації у 2008-2012 роках. Серед них: оптимізація структури державної власності у виробничій сфері; залучення до приватизації покупців, які мають довгострокові інтереси у розвитку підприємств;та інші. 

Відповідно до проекту, "до процесу приватизації у 2008-2012 роках включатимуться, насамперед, ті об'єкти, подальше перебування яких у державній власності не є ефективним і потребує значних додаткових державних витрат на їх утримання, на розвиток їх виробництва, а саме: збиткові підприємства з метою проведення їх фінансового оздоровлення; дрібні пакети акцій, які не забезпечують здійснення державою вирішального впливу на діяльність таких товариств; об'єкти незавершеного будівництва, які не можуть бути добудовані за рахунок державних коштів; окремо визначені об'єкти, що перебувають на балансах підприємств і подальше перебування яких у державній власності недоцільне". 

Водночас, "визначено високоліквідні об'єкти, продаж яких має забезпечити розвиток не тільки цих підприємств, а й економіки держави в цілому, забезпечити відповідне наповнення Державного бюджету України". 

Проект містить положення щодо порядку застосування способів приватизації, удосконалення механізму продажу через застосування конкурентних способів приватизації (аукціонів, конкурсів з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону) тощо. 

Програма включає й комплекс заходів стосовно фінансового та інформаційного забезпечення її виконання. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також