В Москве состоялись переговоры руководства ОАО "Газпрома" и НАК "Нафтогаз Украины"

05.09.2008, 15:52
Сегодня, 5 сентября, в центральном офисе ОАО "Газпром"" состоялась рабочая встреча председателя правления НАК "Нафтобаз Украины" Олега Дубины и председателя правления Алексея Миллера. (укр.)

Обговорювалися поточні питання, пов'язані з постачаннями газу в Україну та його транзит територією країни. Сторони відзначили конструктивний характер співпраці і виконання умов Угоди про розвиток відносин у газовій сфері. У 2009 році робота буде продовжена на принципах, зафіксованих в даній Угоді.

Під час зустрічі також йшлося про обсяги постачання і транзиту газу за прямими контрактами між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України". Проведені консультації з питань ціноутворення на газ при постачанні в Україну у 2009 році. Підготовка до підписання відповідних контрактів буде продовжена.

У березні 2008 року ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" підписали Угоду про розвиток відносин в газовій сфері.

У 2008 році до України буде поставлений газ центрально- і середньоазіатського походження обсягом не меншого 55 млрд. куб. м за ціною $179,5 за 1 тис. куб. м. Покупцем газу на кордоні з Україною на даний час є НАК "Нафтогаз України".

Відповідно до Угоди, з 1 травня 2008 року прямі постачання газу промисловим споживачам України в об'ємі 7,5 млрд. куб. м здійснює 100-відсоткове дочірнє товариство ВАТ "Газпром" ТОВ "Газпром збут Україна".
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также