НАК "Нафтогаз Украины" завершила реструктуризацию внешних долговых обязательств

05.11.2009, 16:13
НАК "Нафтогаз Украины" сегодня успешно завершила комплексную реструктуризацию своего внешнего долга путем формального обмена еврооблигаций и обязательств по двусторонним кредитам на единый listed инвестиционный инструмент. (укр.)

Нові облігації, випущені під гарантії Уряду із погашенням у 2014 році, ставка купону по яких становить 9,5%, сьогодні було подано до клірингових систем.

НАК "Нафтогаз України" наголошує, що ця реструктуризація є важливим етапом подальшого розвитку Компанії. Змінений борговий портфель Компанії включав єврооблігації на суму $500 млн. із терміном погашення 30 вересня 2009 року та двосторонні кредити на загальну суму $1,1 млрд. Більш ніж 93% власників облігацій та 100% інших кредиторів Компанії проголосували в підтримку програми реструктуризації.

Компанія та її радники доклали великих зусиль для підготовки пропозиції обміну, яка включала комплексну реструктуризацію п’яти окремих інструментів з їх подальшим обміном на новий інструмент. Компанія задоволена тим, що умови транзакції зустріли значну підтримку з боку кредиторів. 
 
Голова Правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина сказав: “Це був технічно важкий процес, з яким керівництво Компанії і її радники успішно впорались. Окрім позбавлення значного фінансового навантаження на "Нафтогаз", ця транзакція сприяє створенню позитивного іміджу України на міжнародних ринках капіталу та демонструє успішну співпрацю з урядом".  
Инф. пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также