Deutsche Bank хочет открыть дочернее предприятие в Украине

04.03.2009, 13:28

Несмотря на нестабильность и риски в Восточной Европе Deutsche Bank остается верным своим планам создать в Украине собственный дочерний банк. (укр.)

Цей намір, як того вимагає українське законодавство, було оприлюднено в місцевих газетах, сказав речник найбільшого фінансового інституту Німеччини.

Deutsche Bank має представництво в Україні з 2005 року, а торік подав до українських органів заявку на отримання ліцензії на дочірнє підприємство. Таким чином банківська установа могла б здійснювати класичні банківські справи, а не лише обслуговувати своїх клієнтів у межах представництва. Commerzbank вже певний час володіє часткою в українському банкові Форум.

Існує загроза, що Україна буде нездатна обслуговувати борги закордонних банків та компаній, через що українська влада звернулась до Міжнародного валютного фонду щодо видачі країні позики обсягом 13 мільярдів євро. З огляду на ці проблеми, закордонні банки згортають свій бізнес в Україні. Зокрема, австрійський Erste Bank оголосив, що припиняє всі інвестиції та не розширюватиме мережу філій. Французький BNP Paribas збирається закрити свої відділення. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також