Кредитный рейтинг КРЕДОБАНКа подтвержден на уровне uaВВВ

22.07.2009, 10:59
Рейтинговое агентство "Кредит-Рейтинг" подтвердило долгосрочный кредитный рейтинг КРЕДОБАНКа по Национальной рейтинговой шкале на уровне "uaВВВ" с прогнозом "стабильный". (укр.)

Таке рішення було ухвалено Рейтинговим Комітетом агентства за підсумками процедури оновлення кредитного рейтингу, що був в перше надано Банку 29 грудня 2008 року. 

КРЕДОБАНК, як фінансова установа з рейтингом "uaВВВ", характеризується достатньою платоспроможністю порівняно з іншими українськими банками. Також, стабільний прогноз вказує на відсутність наявних передумов для зміни рейтингу протягом року. 

Фахівці рейтингового агентства зазначили, що рівень кредитного рейтингу КРЕДОБАНКу незмінний завдяки постійній ресурсній та фінансовій підтримці стратегічного акціонера Банку - PKO Bank Polski S.A., одного з найпотужніших банків Польщі. Збільшення статутного капіталу за рахунок додаткової емісії акцій, які викуплено PKO Bank Polski S.A., дозволяє КРЕДОБАНКу утримувати конкурентні позиції на ринку в період фінансової кризи та гарантувати захищеність вкладам своїх клієнтів. Факторами, що підтримують кредитний рейтинг КРЕДОБАНКу є також достатній рівень диверсифікації кредитного портфеля за основними позичальниками та диверсифікації ресурсної бази. 

- Отриманий КРЕДОБАНКом рейтинг за національною шкалою "uaВВВ" агентства "Кредит-Рейтинг" є рейтингом інвестиційного рівня та дозволяє Банку, згідно законодавчих вимог, залучати на свої депозитні рахунки кошти страхових резервів страхових компаній та активів пенсійних фондів, - коментує висновки рейтингового агентства Голова Правління КРЕДОБАНКу Іван Феськів. - Співпраця з такими провідними українськими страховими компаніями, як ВАТ СК "ПЗУ Україна", ВАТ "СК "Універсальна", ВАТ "СТ "Гарантія", ЗАТ "УСК "Княжа", ЗАТ "СК "Провідна" є важливим напрямком роботи Банку. Навіть з огляду на ринкову ситуацію, співпраця банків та страхових компаній має високий потенціал для розвитку та дозволяє отримати двохсторонній позитивний ефект. 

ВАТ "КРЕДОБАНК" створено у Львові та зареєстровано у Державному банку колишнього СРСР 14 травня 1990 р. Банк є право наступником АТ "Західно-Український Комерційний Банк", та АТ "Кредит Банк (Україна)".

Статутний фонд ВАТ "КРЕДОБАНК" складає 1 млрд. 550 млн. грн. Банк є найбільшою польською інвестицією в банківську установу України. В структурі акціонерного капіталу банку інвестиції стратегічного західного партнера Банку PKO Bank Polski S.A. складають 99,5%. Сьогодні ВАТ "КРЕДОБАНК" – входить до 2-ї групи “Великі банки” за класифікацією Національного банку України, регіональна мережа Банку ВАТ "КРЕДОБАНК" нараховує 26 філій та 144 відділення та охоплює майже всі області України та Автономну Республіку Крим, має 365 власних банкоматів. Клієнтами Банку є понад 33 тис. підприємств та 336 тис. фізичних осіб. Банк динамічно розвивається, входячи у тридцятку найбільших банків України, до того ж є однією з найпотужніших фінансових установ Західної України. 
Инф. пресс-центр ОАО "КРЕДОБАНК".

Читайте також