Президент до сих пор не встретился с Лесей Гонгадзе

18.06.2010, 10:35

Администрация Президента Украины не спешит с организацией встречи Леси Гонзадзе с главой государства, как это лично обещала заместитель главы Администрации Аанна Герман. Не назначают и встречу тет-а-тет с генпрокурором. (укр.)

"Я думала, що зустріч з главою держави буде організовано оперативно, зважаючи на блискавичну реакцію адміністрації Президента на мою пропозицію, - нарікає мати журналіста. Але досі - жодного дзвінка: Вже минуло практично два тижні з часу, відколи пані Герман мені обіцяла. Як я розумію, Президент або немає часу, або Герман можливостей це зробити. Крім того, я зверталася до омбудсмена Ніни Карпачової ще місяць тому, щоб вона допомогла організувати зустріч з Медведьком. Я вже хочу поставити крапку в цій справі," - каже Леся Гонгадзе.

Мати запевняє, що хотіла запропонувати президенту та генпрокурору компроміс і поховати рештки таращанського тіла як невпізнану особу, залишивши при цьому свою письмову заяву про сумніви щодо ідентифікації. Леся Гонгадзе додала, що хоча й має зразки рештків віднайденого черепа і молочні зуби малого Гії, утім приватну експертизу не робила. На це є кілька причин, каже мати: побоювання за своє життя та відсутність власних коштів.

17 червня генпрокурор Олександр Медведько заявив, що прокуратура має результат міжнародної експертизи щодо віднайденого черепа і вона вказує на приналежність Георгію Гонгадзе. На заяву генпрокурора про завершення розслідування справи за місяць-другий мати відреагувала песимістично. Мовляв, може справу і завершать, але на замовників не вкажуть, бо, окрім Пукача, у них нічого немає, хоча і обіцяли доповідачам ПАРЄ назвати імена замовників. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також