Світовий банк відзначив ефективність українських реформ у сфері оренди землі

01.11.2022, 14:01

Згідно опублікованого Світовим банком звіту "Вплив прозорих онлайн-аукціонів на доходи від оренди земель державної власності", він високо оцінив реформи України в сфері оренди державних та комунальних земель. Про це повідомляють у Мінекономіки.

"Для України даний звіт Світового банку - свідчення, що ми на правильному шляху. Що започатковані нами реформи дають необхідний ефект та результат. Але ще й нагадування про те, скільки часу було згаяно та можливостей втрачено у попередні періоди. А отже, що сьогодні ми маємо працювати над продовженням реформ з усіх напрямків максимально інтенсивно та злагоджено", - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Звіт Світового банку побудовано на аналізі та порівнянні результатів 31,5 тисяч "дореформених" земельних офлайн- та онлайн-аукціонів, що відбувалися з 2015 року, з результатами онлайн-аукціонів у системі Прозорро.Продажі, які проводилися з листопада 2021-го по березень 2022-го (загалом 2,7 тисячі аукціонів).

Читайте також