В Україні вирішили проводити перепис населення раз на 10 років

19.07.2022, 16:12

Верховна Рада України на засіданні 19 липня проголосувала в цілому за закон про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності, який стосується питань проведення Всеукраїнського перепису населення. За відповідний документ віддали свої голоси 237 народних обранців. Про це повідомляє видання "Главком".

У пояснювальній записці до закону зазначено, що статистична інформація, сформована за результатами Всеукраїнського перепису населення у 2001 році, втратила актуальність. Тому необхідно удосконалити законодавство в галузі статистики відповідно до сучасної правової системи України, зокрема, для проведення Всеукраїнського перепису населення.

Отримувати дані для перепису населення пропонується також сучасними методами, зокрема заповнення респондентами переписної документації за допомогою спеціального програмного забезпечення в інтернеті, використання національних електронних інформаційних ресурсів.

Раніше Кабінет міністрів встановив термін проведення Всеукраїнського перепису населення у 2023 році. За попередніми розрахунками, на виконання комплексу робіт з переписом населення необхідно понад 7,2 млрд грн. З цих видатків близько 70% складає заробітна плата тимчасового переписного персоналу та нарахування на неї. Для підготовки та проведення перепису населення передбачається залучити понад 98 тисяч тимчасових працівників.

Нагадаемо, що 1 липня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт No 5108 "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності".

Читайте також