У Копенгагені стартує конференція північноєвропейських союзників з підтримки України

11.08.2022, 13:32

 У четвер, 11 серпня у Копенгагені стартує Конференція  північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. 

В роботі Конференції приймають учать понад 20 країн. "Ми очікуємо на дуже хорошу конференцію сьогодні. Я радий вітати двох своїх колег і добрих друзів – секретаря з питань оборони Великої Британії  Бена Воллеса та міністра Олексія Резнікова.  Ми разом з 23 нашими колегами подивимося на те, які ми можемо знайти шляхи для посилення нашої допомоги Україні",– заявив перед початком конференції її господар, міністр оборони Данії Мортен Бодсков.

 Делегації представлені главами оборонних відомств, заступниками або іншими високопосадовими представниками.

Напередодні президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні зазначив, що 11 серпня в Копенгагені починає роботу Конференція на рівні міністрів оборони держав-партнерів України, на якій буде обговорюватись подальша підтримка України, зокрема зброєю.  Президент  висловив вдячність усім партнерам України, які розуміють, що тільки забезпеченням поразки росії на полі бою, тільки російськими втратами – військовими, політичними, економічними можна наблизити повернення безпеки для України та всієї Європи. 

 

Читайте також