Уряд працює над механізмом страхування інвестицій в умовах війни

30.08.2022, 16:20

Уряд України працює над механізмом страхування інвестицій в умовах воєнного стану, що дозволить гарантувати інвесторам безпеку капіталовкладень в українські активи. Про це в ефірі телемарафону повідомив Заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

Зараз українська сторона веде перемовини з Багатостороннім агентством з інвестиційних гарантій (MIGA), яке входить до групи Світового банку. Дана організація має програми страхування інвестицій в умовах терористичних загроз.

"Активно працюємо над механізмами страхування інвестицій. У світі, на жаль, не дуже багато такої практики. Але елементи подібних програм існували в тих країнах, в яких були бойові терористичні дії. Робимо все можливе, щоб покриття MIGA було доступним в Україні, щоб була можливість інвестувати вже навіть зараз, в той період, коли воєнні дії ще продовжуються", - зазначив Олександр Грибан.

Для гарантування безпеки, інвестори купуватимуть страховку, вартість якої розраховується в залежності від обсягу інвестицій. У разі форс мажорних обставин інвестор зможе отримати компенсацію цих коштів.

Читайте також