Експерти обговорили оновлений законопроєкт про медіа

05.08.2022, 15:28

2 серпня відбулося перше громадське обговорення оновленої редакції законопроєкту про медіа. Про це повідомляє "Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення".

Концептуальне бачення законопроєкту представили голова Національної ради України Ольга Герасим'юк і голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Робота над законопроєктом про медіа стане основою для швидкого і цілісного виконання умов Європейського Союзу в медійній частині і дорожньою картою для впровадження необхідних швидких змін, зауважила у вітальному слові Ольга Герасим'юк. Розроблений документ майже повністю враховує всі вимоги, поставлені перед Україною. Вони стосуються подолання надмірних приватних інтересів у медіапросторі, впровадження положень Директиви про аудіовізуальні медіапослуги і зміцнення ролі національного регулятора.

"Стаття 30 Директиви про аудіовізуальні медіапослуги і визначає необхідність незалежної діяльності національного регулятора від будь-якого впливу як з боку держави, так і з боку приватних структур. Це стандартна модель регулювання медіа в Європі, до якої ми сьогодні ідемо і в полі якої ми будемо працювати... Український медіарегулятор має просувати справжню культуру незалежності - від політичних і ринкових гравців для підтримки медіаакторів, - сказала голова Національної ради.

Читайте також