Жіноча збірна України перемогла на шаховій Олімпіаді в Індії

09.08.2022, 14:59

Жіноча збірна України перемогла на шаховій Олімпіаді. Турнір проходив в індійському Ченні. Про це повідомляє офіційний сайт FIDE.

"Завдяки ключовим перемогам Марії Музичук та Ганни Ушеніної Україна здолала Польщу з рахунком 3:1 та здобула золоті медал", – йдеться у повідомленні.

 Золото завоювали: Марія Музичук (Львів), Анна Музичук (Львів), Анна Ушеніна (Харків), Наталія Букса (Львів), Юлія Осьмак (Київ). Тренер – Михайло Бродський (Харків).

Лідер турніру Індія в останньому турі програла США (1:3), що дало Україні змогу посісти перше місце та виграти титул. У турнірній таблиці збірні України та Грузії набрали по 18 очок, але за додатковими показниками лідерство залишилось за українками.Загалом на Олімпіаді виступали 162 жіночі збірні. 

 Це друга перемога України на шаховій Олімпіаді у жіночому турнірі. Першу перемогу українки здобули  у 2006 році, і тоді у складі команди була Анна Ушеніна. Загалом це четвертий титул України на шаховій Олімпіаді. У 2004 та 2010 роках "золото" здобували чоловіки.  Шахова Олімпіада проходила 28 липня - 9 серпня у Ченнаї (Індія). 

 

Читайте також