Правоохоронці України, Німеччини та Литви припинили протиправну діяльність транснаціональної шахрайської групи

02.09.2022, 15:10

Кіберполіцейські Харківщини разом зі слідчими Харківського районного управління поліції No2 ГУНП в Харківській області в рамках міжнародного співробітництва за участі правоохоронців Німеччини та Литви за координації Офісу Генерального прокурора викрили 40-річного співорганізатора шахрайської схеми. Про це повідомляється на сайті Міністерство внутрішніх справ України.

Громадянин України спільно з громадянином Молдови організували схему шахрайського заволодіння грошовими коштами громадян Євросоюзу, до якої залучили вихідців з країн ЄС та ближнього зарубіжжя.

Транснаціональна злочинна група упродовж трьох років діяла на території ЄС та України, за цей період організаторам вдалося заволодіти грошовими коштами громадян ЄС на суму понад 600 тис. євро.

Вони, попередньо заволодівши даними викрадених банківських карток, замовляли у мережі Інтернет товари на суму декілька тисяч євро за операцію. Оплачували товар за допомогою карток потерпілих осіб, а в подальшому, через спеціально організовану мережу торгових агентів, збували їх у східноєвропейських країнах.

Читайте також