В Україні пройшов оборонний хакатон IDI Cam

27.09.2022, 17:48
Оборонний хакатон IDI Cam, Фото"Укроборонпром"

200 учасників, 50 команд і 10 найкращих проєктів - такі підсумки першого оборонного хакатону IDI Camp, який відбувся у Києві 23-25 вересня за підтримки Державного концерну "Укроборонпром". Про це повідомили в пресслужбі "Укроборонпрому".

Фахівці з ІТ, інженери та конструктори спільно з військовими працювали над інноваційними рішеннями, які допоможуть здобути Збройним силам України технологічну перевагу над ворогом. Йдеться про системи відволікання та психологічного впливу, електромагнітну зброю, обстеження та пошук мін і вибухонебезпечних предметів, БПЛА, протидію ворожим засобам РЕБ, мобільні радіолокаційні станції тощо.

Експертну та менторську підтримку під час форуму для розробників (хакатону) командам надавали представники "Укроборонпрому", Генерального штабу ЗСУ, Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ, а також військові, які спеціально приїхали з передової.

"Україна неодмінно переможе, тому що у нас є такі талановиті та самовіддані люди. Сподіваюся, що деякі ідеї вже незабаром будуть реалізовані, що буде вагомою допомогою для ЗСУ", – зазначив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Володимир Коваль.

Загальний призовий фонд становив $25000. Гранти отримали 10 проєктів. За перше місце – $4000, за друге – $1000.

Читайте також