Енергоатом спростувало інформацію про пожежу на одному з енергоблоків ЗАЕС

29.09.2022, 18:01

На енергоблоках Запорізької АЕС пожеж і загорянь не фіксували, в Енергоатомі вважають, що недостовірна інформація з'явилася через вибух на території біля станції. Про це йдеться у повідомленні Енергоатома.

"У Telegram-каналах поширюється недостовірна інформація про пожежу на другому енергоблоці ЗАЕС. Офіційно інформуємо, що це не відповідає дійсності. Станом на 15:40 29 вересня 2022 року на енергоблоках Запорізької АЕС не зафіксовано пожеж та загорянь", - наголошується у повідомленні.

Периметр навколо ЗАЕС замінований російськими військовими, які захопили станцію. Уже було шість випадків, коли наземні міни вибухали через диких кабанів, собак, лисиць. Про таке заявляли і в МАГАТЕ.

За даними "Енергоатому", 29 вересня стався черговий вибух: на лінії подачі напруги на азотно-кисневу станцію від енергоблока No6. Унаслідок вибуху пошкодило лінію, а через стрибок напруги відбулося коротке замикання з трансформаторів напруги на енергоблоці No6. Сталося незначне задимлення.

"З міркувань безпеки викликали пожежний розрахунок, але залучати його не довелося, оскільки в цьому не було необхідності. Наразі найбільшу небезпеку становить замінований рашистами периметр станції та підходи і під'їзди до неї", - йдеться у повідомленні.

Читайте також