Forbes: Ахметов – единственный украинец в с сотне богатейших людей мира

10.03.2012, 14:00

В тяжелый для мировой экономики год, список миллиардеров мира от Forbes пополнился 128 новичками. Ренат Ахметов - единственный украинец в сотне богатейших. (укр.)

Список складається з 1227 осіб, що на 17 людей більше, ніж минулого року. Він поповнився 128 новачками, тоді як 117 бізнесменів втратили свої мільярди. Незважаючи на економічні проблеми у світі, мільярдерів у світі з кожним роком стає більше. Кількість багатіїв зростає переважно за рахунок новачків із країн БРІК. Найбільше мільярдерів - зі Сполучених Штатів, Китаю та Росії.

Найбагатший українець Рінат Ахметов посів у списку Forbes 39-те місце. Його капітал оцінюють у $16 мільярдів. Серед інших українців, які увійшли до рейтингу - Віктор Пінчук, Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Костянтин Жеваго, Юрій Косюк, Петро Порошенко та Андрій Веревський, проте жоден з бізнесменів не входить навіть у сотню найбагатших людей світу.

Лише на чотири позиції обійшов українця Ахметова легендарний американець Марк Цукерберг, засновник Facebook. Його статки, за даними Forbes, $7,5 мільярдів.

Перша трійка у рейтингу мільярдерів від Forbes 2012 року лишається незмінною з минулого року - топ-багатієм світу вже третій рік поспіль є мексиканець Карлос Слім Елу. Статки телекомунікаційного магната дорівнюють $69 мільярдам. У 2012 він "збіднів" на п'ять мільярдів порівняно із минулим роком. Друге і третє місце знову дісталися Біллу Гейтсу та Уоррену Баффету, які володіють $61 та $44 мільярдами відповідно. Закриває десятку найбагатших людей світу дев'яностодвохрічний німець Карл Альбрехт, власник дискаунтерів Aldi, на його рахунку понад $25 мільярдів. Про це повідомляє Deutsche Welle.

 

Читайте також

Читайте также