7 советов как купить дешевые авиабилеты

12.12.2013, 15:56

Когда человек выбирает вид транспорта, которым будет путешествовать, то обращает внимание на разные факторы: время в дороге, комфорт, наличие маршрута без пересадок. Так же, безусловно, решающим фактором в большинстве случаев является цена. (укр.)

Мало хто буде сперечатись про те, що літаки – найшвидший вид транспорту. Крім того він також досить комфортний, а може бути ще й дуже дешевий. Так, декілька правил, що допоможуть купити дешеві авіаквитки.

  1. Шукати авіаквитки в режимі “incognito”. При пошуку білетів на літак сайти авіакомпаній враховують тонни різної інформації, яку отримують про пасажира. Наприклад, скільки разів він перевіряли даний рейс, як довго вагаєтесь перед придбанням квитка, які сайти відвідувались з вашої IP адреси. Саме тому варто скористатись режимом анонімності, який можна ввімкнути в будь-якому браузері. Наприклад, в Opera чи Google Chrome він вмикається набором клавіш Ctr+Shift+N, а в Mozilla Firefox – Ctrl+Shift+P. Особисто я неодноразово стикався з ситуацією, коли ціни на  певні квитки зростають саме тоді, коли починаєш перевіряти їх зміну дуже часто.
  2. Вибирати час, що є найбільш вигідним для купівлі квитка. За дослідженнями авторитетного видання The New York Times, найкращий час, щоб купувати квиток на авіапереліт знаходиться між 3-5 місяцями перед вильотом. Це більше стосується міжнародних рейсів, в той час як, наприклад, внутрішні перельоти по США краще бронювати за 6 тижнів. В будь-якому випадку потрібно моніторити ціни, бо до кожної ситуації є, звісно, свій індивідуальний підхід. В той же час, квитки  куплені раніше, ніж за 5 місяців до вильоту, як правило, будуть не найдешевшим рішенням.
  3. Не "вестись" на пропозиції авіаперевізників на рахунок додаткових послуг. В ціну квитка на лоукостах входять лише ручна поклажа. Звичайно, якщо Вам потрібно везти більше багажу, то необхідно скористатись цією опцією. Але в інших випадках нічого крім самого квитка брати не варто. Пріоритетна посадка, електронні цигарки, страхування, яке можно зробити самому ще перед вильотом в Україні – всі ці речі додадуть до ціни авіаквитка ще пару десятків євро, але не є настільки суттєвими.
  4. Користуватись сайтами-агрегаторами при  пошуку і не забувати про веб-сторінки лоукост-компаній. Для перельотів між континентами сайти-агрегатори незамінні. Саме на них можна знайти спектр рейсів практично всіх можливих авіакомпаній. Жаль лише, що європейські лоукости, як правило, в такі переліки не попадають (виняток становить сайт eDreams). Тому в будь-якому випадку варто теж звіряти сайти самих авіаперевізників. З агрегаторів можно порадити використовувати SkyScanner, Expedia (особливо для Північної та Південної Америки), Kayak, Aviasales, Anywayanyday та сервіс ITASoftware by Google.
  5. Спробувати Drungli. Цей онлайн-інструмент пошуку просто знахідка. Якщо ще не не має чіткої програми куди поїхати, то цей ресурс – саме те, що вам потрібно. Просто введіть місто відправлення, конкретну дату чи місяць, коли ви хочете почати подорож, і сайт виведе вам практично всі найдешевші пропозиції з аеропорту, який вас цікавить.
  6. Порівнювати ціни на виліт в різні дні тижня і частини доби. Зазвичай авіаперевізники коригують вартість квитків відповідно до днів і часу вильоту. Наприклад, квиток на рейс перед вихідними буде майже 100%-ово дорожчим за аналогічний переліт в вівторок чи середу, а виліт з самого ранку чи пізно ввечері на порядок дешевшим за денний переліт. Так в 2010 році мені вдалось полетіти з Барселони в Севілью всього за 11 євро включно з бронюванням, в той час як потяг коштував близько сімдесяти.
  7. Підписуватись на розсилку новин про акції та квитки. Майже на кожному сайті авіаперевізника є поле, де можна ввести свою електронну адресу та підписатись на отримання новин. Ті, хто думають : "Навіщо мені цей зайвий спам?", дуже сильно помиляються. Саме в таких розсилках часто є інформація, яка може зменшити витрати на Ваш переліт мінімум вдвічі. Читайте! І не лише новини.

Всі ці поради допоможуть суттєво зекономити та придбати дешеві авіаквитки за цінами, про які раніше можна було лише мріяти.
По матеріалам сайта Time 2 Go.

Читайте також

Читайте также