Мининфраструктуры учло просьбу перевозчиков и продлило срок возврата неиспользованных разрешений на международные перевозки

25.04.2015, 11:21

Вступил в силу приказ Министерства инфраструктуры N 98 "О внесении изменений в Порядок оформления и выдачи разрешений на поездку по территориям иностранных государств при выполнении перевозок пассажиров и грузов автомобильным транспортом в международном сообщении, их обмена и учета", согласно которому с 24 апреля срок возврата неиспользованных разрешений на международные перевозки автомобильным транспортом составляет 90 дней вместо 45 с даты получения. (Укр.)

Нововведення дасть можливість перевізникам більш ефективно використовувати дозволи і при цьому не порушувати терміни їх повернення.

Зміни були внесені до наказу N 757 "Про впорядкування системи оформлення, видачі, використання та обліку дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом".

Паралельно з метою якнайскорішого введення в дію нової редакції наказу N 757 "Про впорядкування системи оформлення, видачі, використання та обліку дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом" наразі в Міністерстві інфраструктури працює робоча група з врегулювання усіх спірних питань. Фахівці профільних департаментів спільно з представниками громадських організацій та бізнесу також розробляють дорожню карту вирішення інших проблемних питань у сфері міжнародних автомобільних перевезень. Документ буде опубліковано на офіційному сайті відомства уже в травні.

"Тісна співпраця Міністерства, профільних організацій та самих перевізників уже дає свої результати. Маємо намір в найкоротші терміни зробити так, щоб ринок автомобільних міжнародних перевезень працював ефективно і безперебійно, забезпечуючи українцям можливість подорожувати, бізнесу - прибуток, а державі - поповнення бюджету", - прокоментував зміни Перший заступник Міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.
Інф. Прес-служби Міністерства інфраструктури.

Читайте також