Президент: Мы готовимся к обороне своей страны

25.04.2015, 16:11

Президент Петр Порошенко отмечает, что целью проведения таких масштабных военно-технических учений, которые прошли сегодня, 25 апреля, на полигоне близ Николаева, является укрепление обороноспособности нашего государства. (Укр).

Глава держави відзначив професіоналізм та високий рівень підготовки всіх присутніх на полігоні військовослужбовців, значна частина з яких - мобілізовані. "Левова частина військовослужбовців відноситься до четвертої хвилі мобілізації. Подивіться, який високий рівень був досягнутий за півтора-два місяці", - сказав Петро Порошенко представникам ЗМІ.

Якісно поведені навчання демонструють, що за рік Збройні Сили фактично відновилися, також констатував він.

"Ми готуємося до оборони своєї країни. На території України зараз знаходиться агресор, ворог і ми маємо зробити все можливе на своїй ділянці для того, щоб забезпечити ефективний захист. Ті, хто сьогодні брав участь у цих навчаннях яскраво продемонстрували високий рівень", - сказав Глава держави.

'Українська армія сьогодні одна з найбільш боєздатних', - також підкреслив Петро Порошенко.

Водночас Президент зазначив, що, незважаючи на зміцнення свого війська, Україна неухильно дотримується зобов'язання відповідно до Мінських домовленостей, що було засвідчено і незалежними спостережними місіями. Противник, навпаки, порушує всі домовленості, не допускає спостережну місію ОБСЄ. Саме така поведінка ворога і дає Україні додаткові підстави для підвищення обороноздатності. "Повинні у будь-який момент мати можливість відбити удари ворога",- зазначив Петро Порошенко.

На запитання щодо того, чи може таке посилення української армії давати надію на звільнення Донбасу вже найближчим часом, Президент сказав: "Дуже сподіваюся, що незабаром будемо бачити українські території звільненими, але ще раз наголошую - Україна неухильно виконує Мінські домовленості, тому в наступ українські ЗСУ першими не підуть".
Інф. Офіційного сайту Президента України.

 

 

Читайте також