МВД: Основная цель была - не допустить больше никаких жертв во время задержания преступников в Киеве

04.05.2015, 18:24

Во время оперативного совещания в МВД в понедельник, 4 мая, заместитель министра внутренних дел Василий Паскал доложил премьер-министру Украины Арсению Яценюку и руководителю милицейского ведомства Арсену Авакову, что главной целью операции было не допустить больше никаких жертв во время задержания преступников.(Укр.)

Нагадаємо, сьогодні вночі в Деснянському районі Києва було скоєно розбійний напад на АЗС під час якого було поранено працівника заправної станції. Вже за кілька хвилин патрульний наряд міліції особливого призначення знайшов автомобіль, який за прикметами був схожий на авто, на якому втекли зловмисники. Під час спроби з'ясувати, особи людей, які знаходяться в транспортному засобі і перевірити їхні документи, із салону почалася стрільба з автоматичної зброї. В бік правоохоронців було кинуто гранату.

Під час переслідування зловмисників у Деснянському районі столиці з цього ж автомобіля було обстріляно працівників міліції полку особливого призначення. Як наслідок загинуло двоє міліціонерів та четверо серйозно постраждали.

Злочинцям вдалося втекти з місця події, залишивши автомобіль. У покинутій автівці було знайдено одного важкопораненого зловмисника, який пізніше в лікарні помер.

Під час проведення оперативних заходів було встановлено місцезнаходження усіх членів злочинної групи.

"З урахуванням того, що був ранковий час, ми вжили безпрецедентні заходи безпеки для місцевих мешканців. Основна мета була - не допустити більше ніяких жертв під час затримання. Те, що в злочинців було багато зброї, ми з'ясували після їх затримання", - зазначив Василь Паскал.

За місцем їх проживання було виявлено та вилучено велику кількість зброї, гранатомет та вибухівку. Двом нападникам по 17 років, іншим 20 та 24 роки.

Нині проходить перевірка на причетність до вчинення ними інших злочинів на території міста Київ. Затримані також підозрюються в обстрілі КПП Биківня в Києві, де несуть цілодобову службу працівники ДАІ.

Слідчі дії тривають за двома статтями - ст.348 КК України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч.1 ст.187 (Розбій). Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення.
Інф. Прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

Читайте також

Читайте также