В Киеве состоялось открытие мемориального комплекса "Стена Народной Памяти"

30.05.2015, 18:43

30 мая на территории Михайловского монастыря по ул. Трехсвятительской в Киеве состоялось открытие первой части мемориального комплекса "Стена памяти погибших за единство Украины". (Укр.)

З Благословення та дозволу Святійшого Патріарха Київіського і всієї Руси- України Філарета благодійний фонд "Стіна Народної Пам'яті" та Національний військово-історичний музей України спільно втілюють проект меморіального комплексу "Стіна Народної Пам'яті".

Перша частина комплексу складається з трьох банерів з фотографіями та даними про загиблих захисників України починаючи з 18 березня по серпень 2014 року.

Святійший Патріарх Київіський і всієї Руси-України Філарет провів панахиду.

Слово мали заступник Міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед, представники Національного військово-історичного музею України та фонду "Стіна Народної Пам'яті".

"В історії бувають періоди, які приходять неочікувно, коли настає час Героїв. Ці воїни, чиї прізвища написані на цій стіні і яким віддаємо сьогодні нашу шану, своїми тілами і життями стали стіною перед злом, перед ворогом. Вони є стіною нашої Незалежності, духовної незламності й гідності, а їхній подвиг віднині закарбований на стіні, яка є муром навколо Собору. Їхні імена відтепер належать українському народу і служитимуть його Історії. Вони стали охоронцями українського світу, але вже у Вічності. Бажаю, щоби не довелося нам писати на цій стіні нові імена, хочу побажати всім українцям миру, за якій віддали життя вже дуже багато наших співвітчизників", - зазначив Петро Мехед.

Присутні вшанували пам'ять захисників Батьківщини хвилиною мовчання.

Військовослужбовці гарнізону, курсанти та представники військових формувань України пройшли урочистим кроком по вулиці Трьохсвятительській.
Інф. Прес-служби Міністерства оборони.

 

Читайте також

Читайте также