В Одесской области мобилизованые офицеры совершенствуют командирские навыки

01.06.2015, 18:06

Вблизи Одессы на базе Центра обеспечения учебного процесса Военной академии проводятся курсы переподготовки и повышения квалификации мобилизованных офицеров запаса.(укр.)

Викладачі і підприємці, інженери та держслужбовці, чоловіки найрізноманітніших цивільних професій на військовому полігоні здобувають та відновлюють знання та навички, необхідні для захисту Вітчизни.

Як повідомив начальник курсів підполковник Юрій Адамов, за час проходження збору мобілізовані офіцери опанують спеціальності командирів розвідувальних підрозділів, підрозділів Високомобільних десантних військ, начальників служб з речового та продовольчого забезпечення, забезпечення паливо- мастильними матеріалами тощо.

Заняття проводять викладачі та командири підрозділів Військової академії (м. Одеса), більшість з яких має досвід участі у проведенні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, найрізноманітніших міжнародних навчаннях і миротворчих місіях. Тому особлива увага приділяється сучасним способам та методам ведення бойових дій, тактичним напрацюванням як української, так і провідних іноземних армій.

Також в рамках курсу з офіцерами проводяться заняття із протидії саморобним вибуховим пристроям, практичного виконання стрільб зі штатного озброєння підрозділів українського війська. Під час занять, особливо з тактики та спеціальної підготовки, мобілізовані офіцери почергово виконують обов'язки командирів підрозділів, набуваючи не лише індивідуальних навичок, а й досвіду управління особовим складом, роботи з підпорядкованим особовим складом.

По завершенні курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації мобілізовані офіцери складуть комплексний випускний екзамен, отримають встановленого зразка сертифікати про проходження курсів та будуть направлені для подальшого проходження служби до частин та підрозділів Збройних Сил України.
Інф. Прес-служби Міністерства оборони.

 

Читайте також

Читайте также