Украина впервые принимает участие в международном проекте, посвященном признанию иностранных квалификаций

13.06.2015, 14:07

15-16 июня представители Национального информационного центра академической мобильности (ENIC Ukraine) проведут в качестве экспертов внешнюю проверку работы ENIC-NARIC Республики Словения, который осуществляет признание иностранных квалификаций в Словении.(Укр.)

Захід виконується в рамках міжнародного проекту "SQUARE". Україна вперше представлена у цьому проекті. Його організатором виступає Erasmus+ (The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency acting under powers delegated by the European Commission), координатором проекту є "Stichting EP-Nuffic" (Голландія) - провідний центр з визнання кваліфікацій у Європейському регіоні.

Проект SQUARE - це низка заходів для забезпечення якості проведення процедури визнання мережею європейських центрів ENIC-NARIC. Його мета - покращити роботу центрів ENIC-NARIC згідно з міжнародними стандартами Лісабонської конвенції та з урахуванням специфіки роботи центрів академічної мобільності та визнання.

У квітні ENIC Ukraine в рамках проекту провів самоаналіз своєї діяльності шляхом збору даних та аналізу на відповідність існуючої практики визнання в Україні стандартам та рекомендаціям європейського простору визнання.

Другим етапом проекту - є нинішній візит українських експертів до Словенії. А наприкінці червня Національний інформаційний центр академічної мобільності очікує на зовнішню перевірку свої діяльності норвезькими експертами. Наразі триває підготовка до прийому експертів з Королівства Норвегія українською стороною.

Для українського центру участь у такому проекті є, з одного боку, визнанням його кількарічної діяльності у сфері визнання іноземних кваліфікацій, а з іншого - унікальною можливістю отримати цінні поради від своїх колег, які опікується цією темою по кілька десятків років. Такий проект є на часі, оскільки саме зараз вибудовується нова модель процедури визнання іноземних ступенів в Україні, яка орієнтована саме на європейську практику.
Інф. Прес-служби Міністерства освіти і науки.

Читайте також