4 июля отмечается Международный День Днепра

04.07.2015, 13:29

Ежегодно в первую субботу июля отмечается Международный День Днепра, который был основан более 10 лет назад. Уже стало доброй традицией проводить в дни празднования природоохранные акции на берегах Днепра. В этом году празднование Международного Дня Днепра приходится на 4 июля. (Укр).

Держводагентством передбачено проведення ряду заходів до Міжнародного дня Дніпра.

Планується провести заходи з благоустрою прибережних територій та ліквідації стихійних звалищ сміття на берегах річки Дніпро та його приток, упорядкування та облаштування місць відпочинку населення.

Зокрема, в Київській області заплановані роботи по прибиранню та облаштуванню гідротехнічних споруд - захисних дамб Київського та Канівського водосховищ в с. Козаровичі та дамби Проців - Кийлів.

У Полтавській області буде здійснено благоустрій прибережної захисної смуги р. Ворскла (притока р. Дніпро) та ліквідація стихійних звалищ сміття.

У Черкаській області планується упорядкувати у м. Золотоноша зони відпочинку для населення на Кременчуцькому водосховищі.

У Дніпропетровській області передбачено облаштування 2 км прибережно- захисної смуги вздовж Дніпродзержинського водосховища.

Водогосподарськими організаціями спільно з органами місцевої влади проводяться круглі столи із залученням представників наукових установ, державних, комунальних та приватних підприємств, а також громадських організацій.

Так, у Черкаській області при обласній державній адміністрації за участю Черкаського регіонального управління водних ресурсів 3 липня проведено засідання круглого столу "Міжнародний день Дніпра" за тематикою "Дніпро об'єднує".

Це свято покликане привернути увагу громадськості до проблем, пов'язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів р. Дніпро, які вирішити без активної участі населення неможливо, а також віддати належну шану його ролі у житті нашої країни.
Інф. Прес-служби Державного агентства водних ресурсів.

 

Читайте також

Читайте также