Комментарий МИД Украины в связи с ограничением прав человека в РФ и ограничением прав украинцев России

14.07.2015, 15:46

МИД Украины в очередной раз выражает озабоченность ситуацией, связанной с ограничением прав человека в РФ та ограничением прав украинцев России. (укр.)

8 липня 2015 року Рада Федерації прийняла звернення до Генерального прокурора, глав МЗС та Мін'юсту РФ "у зв'язку з необхідністю визначення додаткових заходів з протидії антиросійській активності іноземних та міжнародних неурядових організацій".

Упродовж запровадження в травні цього року інституту "небажаності" для іноземних та міжнародних неурядових організацій російською стороною підготовлено т.зв. "стоп-лист" з 12 організацій, до якого увійшли Світовий конгрес українців, Українська всесвітня координаційна рада та Кримська польова місія з прав людини, діяльність яких на території РФ пропонується визначити небажаною.

Розцінюємо цей крок як дискримінаційний та такий, що несе загрозу для збереження національної самобутності, ідентичності та вільного розвитку українців Росії.

Закликаємо російську сторону неухильно та повною мірою дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань, закріплених міжнародними та двосторонніми міждержавними угодами, принципів та норм міжнародного права в галузі прав людини, задоволення національно-культурних і мовних потреб національних меншин та недопущення будь-яких проявів їх дискримінації.
Инф. пресс-служба Министерства иностранных дел Украины.

 

Читайте також

Читайте также