А. Павленко: Минагрополитики выполнило почти 100% задач Правительства

29.08.2015, 13:11

Минагрополитики выполнило 20 из 21 задания, предусмотренного Планом мероприятий по выполнению Программы деятельности Правительства. Об этом заявил министр аграрной политики и продовольствия Украины Алексей Павленко во время во время заседания Кабинета Министров Украины (укр.).

Загалом Міністерство супроводжує 34 законопроекти. "З них 16 мають першочергове значення для розвитку галузі. Отже, просив би колег з Уряду та Верховної Ради максимально сприяти їхньому розгляду, - сказав Олексій Павленко. - В цілому завдання Уряду виконуються, продовольча безпека України забезпечена у повному обсязі".

Міністр підкреслив, що в Україні повністю проведено посівну та збільшено урожай ранніх зернових. Підконтрольні території Донецької та Луганської областей засіяні на 99% та 96% відповідно. Виконано завдання щодо поставок деревини для будівництва фортифікаційних споруд у зоні АТО. На порядку денному - забезпечення умов для вдалого проведення жнив, продовження диверсифікації експортних поставок, підтримка дрібних та середніх виробників, спрощення умов ведення бізнесу. "У рамках політики децентралізації скасовано 14 дозвільних документів та 6 ліцензій. У цілому, логістичний ланцюг в агросекторі скоротився на один тиждень. Знищено корупційну складову в обсягах 5 млрд. грн. Один з наслідків - історичний експорт в 34,6 млн. тонн", - наголосив Олексій Павленко.

Крім того, триває робота із залучення інвестицій у розвиток аграрного виробництва та збільшення долі переробної промисловості. "З успішної конференції у США ми привезли більш ніж півмільярда підтверджених інвестицій в агробізнес. Це портова логістика, насіннєві заводи, переробні комплекси. Наша мета - експортувати продукцію з доданою вартістю. Не насіння соняшнику, а олію. Україна номер один у світі по цій галузі та номер три з експорту зернових. Отже наша країна залишається ключовою в забезпеченні світової продовольчої безпеки", - повідомив Міністр.
Інф. Прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства.

Читайте також

Читайте также