Комитет ВРУ по вопросам свободы слова и информационной политики поддержал законопроект МИП по упрощению процедуры ввоза иностранных передатчиков в Украине

08.10.2015, 13:28

7 октября состоялось заседание Комитета Верховной Рады Украины по вопросам свободы слова и информационной политики, на котором единогласно поддержан и принят за основу законопроект Министерства информационной политики Украины об упрощении процедуры ввоза иностранных передатчиков на территорию государства. Следующий шаг - рассмотрение законопроекта в парламенте.(Укр.)

Міністерство інформаційної політики України розробило проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо апаратури передавальної для радіомовлення або телебачення" від 27.07.2015 N2405а. Законопроект передбачає спрощення процедури ввезення на територію України передавачів іноземного виробництва, що дасть змогу розширити українське мовлення. На сьогодні частина такої апаратури вже в процесі поставки в Україну від іноземних партнерів.

Нагадаємо, що створена при МІП Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення проводить щотижневі зустрічі, на яких визначає головні проблеми, що є на окупованих, звільнених територіях, а також на межі зіткнення Сходу України, та прикладає всіх зусиль на їх вирішення. За результатами цих зустрічей юристами МІП було розроблено ряд пропозицій та змін до чинного законодавства з метою вирішення існуючих проблем в сфері відновлення телерадіомовлення, зокрема й підтриманий сьогодні Комітетом законопроект.
Інф. Прес-служби Міністерства інформаційної політики України.

Читайте також