Законопроект о государственной регистрации объединенных общин поддержан Комитетом Верховной Рады

08.10.2015, 13:45

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства поддержал проект Закона N3106 "О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно особенностей государственной регистрации органов местного самоуправления как юридических лиц". Об этом сообщил первый заместитель Министра регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Вячеслав Негода. (Укр.)

За його словами, законопроект має врегулювати відносини та усунути правові недоліки, що виникають у зв'язку з державною реєстрацією органу місцевого самоврядування об'єднаних громад як юридичної особи.

"Необхідно здійснити перереєстрацію 159 сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та, відповідно, 159 їх виконавчих комітетів, а також зареєструвати припинення діяльності близько 1200 місцевих рад. Для цього потрібна чітка процедура, яку і пропонує даний законопроект", - зазначив В'ячеслав Негода.

Нагадаємо, раніше Мінрегіон вже звертався до Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва з проханням розглянути та підтримати прийняття проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей державної реєстрації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб", зареєстрований у Верховній Раді України15 вересня 2015 року за N 3106.

Зазначений законопроект увійшов до затвердженого Плану-графіку виконання заходів з вирішення першочергових проблем об'єднаних територіальних громад за результатами наради, яку провів 5 жовтня 2010 року Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман за участю Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.
Інф. Прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Читайте також