Землеустроители Херсонщины направили в бюджеты почти 1,4 миллиона гривен, полученных за предоставление админуслуг

08.10.2015, 13:49

За девять месяцев  2015 года землеустроители Херсонской области предоставили гражданам 54,2 тыс. административных услуг. Бюджеты разных уровней пополнились на 1368000. грн., которые поступили в качестве оплаты за предоставление 25,4 тыс. платных админуслуг. На счета местных бюджетов региона поступило 1,002 млн. гривен. В общий фонд государственного бюджета направлено 365,8 тыс. гривен. (Укр.)

Лише упродовж вересня фахівці землевпорядної служби Херсонщини надали 7,7 тис. адміністративних послуг, з яких 4,2 тис. - на платній основі. За цей місяць місцеві бюджети регіону отримали 221 тис. гривень.

Майже 98% платних адмінпослуг стосувалась надання відомостей з Державного земельного кадастру. Фахівці земельної служби надали близько 25 тис. витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку та здійснили 371 державну експертизу землевпорядної документації.

З початку року землевпорядники Херсонщини надали також 28,8 тис.
безоплатних адмінпослуг (53% від загальної кількості). Найбільша кількість запитів стосувалась проведення державної реєстрації земельних ділянок (8,8 тис. послуг). Інші 6,3 тис. послуг стосувались видачі витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. Ще 5,5 тис. громадян звертались за наданням довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками, землекористувачами, угіддями.

Нагадуємо, Держгеокадастр поступово спрощує процес надання адміністративних послуг. Вже зараз в режимі он-лайн через Публічну кадастрову карту можна замовити витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. За допомогою сервісу громадяни можуть оформити запит на витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, а також отримати інформацію про власників та користувачів земель по всій території України.

Відповідно до Закону України "Про адміністративні послуги" з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.
Інф. Прес-служби Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Читайте також

Читайте также