США передали FM-радиопередатчики для увеличения покрытия украинского вещания на Востоке Украины

24.10.2015, 13:53

23 октября США передали в Украину первую серию поставок трансляционного оборудования с целью улучшения технических возможностей Украины для осуществления трансляции на Востоке Украины. Заместитель Министра информационной политики Украины Татьяна Попова получила три FM- радиопередатчики от имени украинского правительства. Передатчики будут направлены в Донецкую телерадиокомпанию для трансляций украинских телеканалов на Востоке Украины. (Укр.)

"Обладнання, яке сьогодні було передано Урядом США, дозволить значно підвищити здатність Донецької телерадіокомпанії досягати більшої аудиторії, і допоможе поліпшити якість своїх радіопрограм", - зазначила заступник Міністра Тетяна Попова.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт рішуче висловився на підтримку зусиль України щодо зв'язку з українцями, які проживають на Донбасі: "Для відновлення мовлення у зруйнованих регіонах України, що спричинено російськими ставлениками, Сполучені Штати допомагають у забезпеченні доступу жителів Донбасу до об'єктивних, якісних новин та інформації. Важливо, що український Уряд і надалі намагається тримати зв'язок з тими, хто живе у підконтрольних сепаратистстами районах Донецька і Луганська. Ці інструменти й технології матимуть вирішальне значення для зусиль України у боротьбі з інформаційною війною Кремля, що ведеться проти громадян України, які проживають на Сході України".
Інф. Прес-служби Міністерства інформаційної політики України.

 

Читайте також